“Kom exact te weten wat jouw lichaam nodig heeft met de haaranalyse van Reset Yourself”

Diëten, voedingsadviezen, tips voor sportoefeningen, we worden ermee doodgegooid en ze spreken elkaar vaak ook nog eens tegen. Firouze Zeroual van Reset Yourself brengt samen met haar business partner Michele Periquet door middel van haaranalyses in kaart hoe iemands lichaam in elkaar zit en wat écht helpt. “Wat voor de een goed is, is niet voor de ander goed.”

Reset Yourself is een bedrijf dat op basis van een haaranalyse inzicht geeft in wat je lichaam écht nodig heeft. Firouze: “Reset Yourself is het startpunt om te kijken hoe je lichaam in elkaar zit. Er zijn zoveel diëten en adviezen. Als je denkt dat iets goed voor je is, blijkt het vervolgens toch niet het geval te zijn. Door middel van een haaranalyse kun je nagaan wat echt werkt voor jou. De één kan bijvoorbeeld zonder problemen gluten eten, terwijl de ander zich hierdoor niet lekker voelt.” Dat er ontzettend veel afgelezen kan worden aan een haaranalyse blijkt ook uit het feit dat de FBI de methode veelvuldig gebruikt, om onder meer iemands DNA vast te stellen en drugsgebruik op te sporen.

Klant Caroline van Ewijk over haar ervaring met Reset Yourself:

Nadat klanten de resultaten ontvangen, is het aan hen om hiermee aan de slag te gaan. Firouze: “Voor sommigen houdt dat in dat ze veel in hun leven moeten omgooien, terwijl anderen maar een paar kleine aanpassingen hoeven door te voeren om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn. Deze veranderingen hebben zowel invloed op hoe je je van binnen voelt als hoe je er van de buitenkant uitziet; alles staat namelijk met elkaar in verbinding. Als je bijvoorbeeld een hoog kopergehalte hebt, kan dat migraine, huidproblemen en agressie veroorzaken.” Om mensen te motiveren en te helpen, ontvangen deelnemers gedurende zes maanden mails van Reset Yourself met adviezen, motivaties en opdrachten.

“Er was een nieuwe ‘ik’ geboren”

Firouze heeft aan den lijve ondervonden hoe een haartest iemands leven in positieve zin compleet kan veranderen: “Dat dit op mijn pad is gekomen, komt eigenlijk uit pure ellende. Een paar jaar geleden ging mijn energie achteruit, ondervond ik huidproblemen, viel mijn haar uit, kwam ik in een korte tijd 25 kilo aan en had ik vaak hoofdpijn. Doktoren konden niets vinden. Ik was op een gegeven moment zo wanhopig.” Bij toeval ontdekte Firouze het bestaan van haaranalyse en gaf ze het een kans: “Ik had het van tevoren niet verwacht, maar het heeft mijn leven compleet veranderd. Door mijn suikergedrag en de hoeveelheid koolhydraten die ik dagelijks tot mij nam, werkte mijn lever traag. Dit had weer invloed op mijn schildklier en hierdoor werkten andere functies in mijn lichaam ook minder goed. Omdat mijn lever wel functioneerde, maar minder goed, kwam dit niet uit bloedtesten. Door mijn dieet aan te passen en meer tijd te nemen om uit te rusten en ontspannen, was er acht maanden later een nieuwe ‘ik’ geboren.”

Firouze Zeroual met haar business partner Michele Periquet

Dat de test niet alleen nuttig is voor mensen die gezondheidsproblemen ondervinden, blijkt uit het feit dat Firouzes business partner Michele er ook veel baat bij heeft gehad; zij was al fit en kerngezond: “Mijn business partner Michele ging uit nieuwsgierigheid ook de test doen. Bij haar kwam eruit dat alles redelijk in balans was. Haar giftige metalen, zoals kwik en aluminium waren echter te hoog. Door onder meer minder vis eten en de donkere vullingen uit haar kiezen te laten halen, kreeg ze al snel meer energie, een betere huid, glanzend haar en had ze minder lichaamsvet.”

Firouze en Michele zijn in 2014 gestart met Reset Yourself in Los Angeles in Amerika. Firouze: “Producten en giftcards van Reset Yourself zaten in de giftbag van de Oscars, vanaf toen is het hard gegaan. Vooral toen actrice Robin Wright een testimonial had geschreven.” In 2016 is het bedrijf ook in Nederland gestart, met als doel om uit te gaan breiden naar andere Europese landen: “Wat ik zo leuk vind aan Nederlanders is dat ze echt aan zichzelf gaan werken. Amerikanen kopen sneller een haartest, maar vervolgens leveren ze vaak niet eens hun haar in. Het geeft ontzettend veel voldoening om te zien hoeveel baat mensen erbij kunnen hebben. Zo deed een jongetje een haaranalyse bij ons, omdat hij onhandelbaar was. Het bleek dat hij te veel producten at waar hij niet goed tegen kan. Dit zorgde ervoor dat hij agressief werd. Door zijn dieet aan te passen, was hij na vier maanden een heel andere jongen. Ik zal nooit vergeten hoe dankbaar zijn moeder was.”