Deel Amsterdam afgesloten voor verkeer

Foto: Pixabay

Het is je mogelijk al opgevallen: een deel van de binnenstad van Amsterdam is momenteel afgesloten voor verkeer. Dit komt doordat de president van Argentinië maandag een bezoek brengt aan onze hoofdstad.

Tot ongeveer 12.00 uur vanmiddag zijn er extra verkeersmaatregelen van kracht rondom de Dam en in de omgeving van het Anne Frank Museum. Daarnaast is de route vanaf het Mr. Visserplein-Amstel-Rokin-Dam-Damrak voor autoverkeer afgesloten, evenals de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal. Ook op de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat moet rekening worden gehouden met verkeershinder. De Doelenstraat zal tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ten behoeve van bestemmingsverkeer.

Maar dat is nog niet alles: de Nieuwe Kerk is niet via de hoofdingang aan de Dam toegankelijk. Ook ‘t Nieuwe Kafé is niet bereikbaar. En de parkeergarages van de Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky zijn tot ongeveer 12.00 uur niet bereikbaar met de auto.

Een deel van de delegatie bezoekt het Anne Frank Huis. Daarom wordt de Prinsengracht, tussen Westermarkt en Leliegracht, ook afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Dit duurt van 10.30 tot 13.00 uur. In dit afgesloten gebied geldt tot en met 13.00 uur een parkeerverbod.

Niet alleen automobilisten ondervinden overlast van het bezoek van de president van Argentinië, ook voetgangers kunnen niet overal komen. Zij krijgen tijdelijk geen doorgang vanaf de hoek Prinsengracht/Leliegracht tot en met het Anne Frank Huis op het moment dat de delegatie aanwezig is in het Anne Frank Huis. Dit is vanaf ongeveer 11.45 uur en duurt circa 45 minuten. Bewoners en bezoekers van bedrijven kunnen zich melden bij politieagenten ter plaatse om toch het gebied te kunnen betreden.

Tot slot wordt tramlijn 14 tot ongeveer 12.00 uur omgeleid en de tramlijnen 4, 9 en 16 worden ingekort.