Laatste woord voor tenniscoach in zaak-Everink

Foto: ANP

Mark de J. krijgt woensdag als laatste de kans om zijn visie op de moord op Koen Everink te geven. Tegen de 30-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft het Openbaar Ministerie maandag een celstraf van achttien jaar geëist voor de moord op de miljonair.

De J.’s advocaat pleitte dinsdag voor vrijspraak. De J. heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is en waarschijnlijk herhaalt hij dat tijdens de laatste dag van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Op 23 januari staat de uitspraak van de rechtbank in Utrecht gepland.

Zakenman Everink werd begin maart vorig jaar dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. De J. heeft altijd met kracht ontkend zijn vriend en gokmaatje te hebben gedood. Hij was die avond bij Everink thuis. Toen hij was vertrokken, is hij naar eigen zeggen ontvoerd door een groep mannen. Een aantal van hen zou de 42-jarige zakenman vervolgens hebben vermoord.

Het OM gelooft niets van het scenario van De J. Hij had een flinke gokschuld bij Everink, hij was de laatste die de zakenman heeft gezien en hij heeft verscheidene keren gelogen en zijn verklaringen aangepast. Volgens het OM was De J. al maanden bezig met plannen om de zakenman te doden en zou hij daarom met voorbedachten rade hebben gehandeld.