Drie jaar cel geëist voor misbruik leerlinge

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie eiste dinsdag drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, tegen een veertigjarige ex-leraar van het Terra Assen. Hij misbruikte een dertienjarige leerlinge tussen juni en augustus dit jaar.

De officier van justitie vroeg vrijspraak van verkrachting, omdat er geen sprake was van dreiging of geweld. Ontucht met een slachtoffer onder de zestien jaar acht het OM wel bewezen. Dat geldt ook voor grooming, digitaal kinderlokken, het haar getuige laten zijn van seksuele handelingen met zichzelf en het bezit van kinderporno.

De man zit nu 3,5 maand vast. Hij heeft het misbruik bekend en verklaarde dat hij zich diep schaamt. De aanklaagster wil dat hij 6400 euro schadevergoeding aan het meisje betaalt.

De ouders van het meisje belden in augustus de politie, omdat ze seksueel getinte appjes in de telefoon van hun dochter vonden. Het meisje vertelde dat haar mentor haar misbruikt had op school en in een bosje in Assen. Ook had ze zichzelf moeten filmen terwijl ze seksuele handelingen verrichtte en hij stuurde haar seksueel getinte filmpjes van zichzelf.

Volgens de officier heeft de leraar ook geprobeerd haar over te halen om bij hem thuis seks te hebben. Hij bevestigde dat hij het slachtoffer wilde ontmaagden.

De leerlinge was een kwetsbaar meisje dat vaak op school bij haar leraar kwam om te praten. ,,Hoe het gekomen is tot seksuele handelingen, kan ik moeilijk rijmen”, aldus de Groninger. ,,Ik heb haar geholpen met school. Dat het daarna verder is gegaan, kan ik niet uitleggen. Ik schaam me er heel erg voor.”