Veel belangstelling kindervuurwerk Rotterdam

Foto: ANP

De belangstelling voor het Nationale Kinder Vuurwerk op oudejaarsavond in deomgeving van de Erasmusbrug in Rotterdam is groot. Alle plekjes op de Holland Amerikakade zijn vergeven, in totaal waren daar 5000 plaatsen beschikbaar waarvoor mensen zich moesten registreren.

Het gratis kindervuurwerk in Rotterdam wordt dit jaar voor het eerst gehouden en begint om 19.00 uur. Het is bedoeld als alternatief voor de versie voor ‘grote mensen’ die om 00.00 uur begint, omdat veel kinderen te jong zijn om tot de jaarwisseling op te blijven.

Het vuurwerk wordt in beide gevallen afgeschoten vanaf een centraal gelegen ponton op het water in de buurt van de Erasmusbrug. De kinderversie is overigens ook goed te zien vanaf andere plekken, zoals het Willemsplein en de Willemskade. Voor deze locaties hoeven mensen zich niet te registreren.

,,We willen dat kinderen kunnen opgroeien met een nieuwe traditie: samen naar een mooie groot spektakel kijken voor de jaarwisseling. Er wordt rekening gehouden met het aantal luide knallen, het wordt vooral een kleurrijk spektakel,’’ aldus Klaas Rohde, initiatiefnemer van het Nationale Kinder Vuurwerk.

De versie voor volwassenen van de show bij de Erasmusbrug behaalde vorige jaar overigens een record: ruim 60.000 bezoekers kwamen kijken tijdens de tiende editie.