Vrouwen versturen nog altijd de meeste kerstkaarten, mannen steeds meer

Foto: Pixabay

Vrouwen versturen nog altijd de meeste kerstkaarten in Nederland. Bijna driekwart van de kerstkaarten werd afgelopen kerst verstuurd door vrouwen. Wel sturen mannen steeds meer kerstkaarten. Dit blijkt uit het onderzoek van Greetz, verrassingsplatform en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten, naar afgelopen kerst.

Hoewel het aantal mannen dat in 2016 kerstkaarten verstuurde met zes procent ten opzichte van 2015 steeg, versturen vrouwen nog altijd de meeste kerstkaarten in Nederland. 74 procent van de kerstkaarten werd afgelopen kerst verstuurd door vrouwen. Mannen waren in 2016 verantwoordelijk voor 26 procent van de via Greetz verstuurde kerstkaarten. In 2015 was dit nog 20 procent.

Kerstkaarten met foto zijn populairder dan ooit

Fotokaarten zijn razend populair. Twee op de drie kerstkaarten is met één of meer eigen foto’s versierd. In 2015 was nog 58 procent van de kerstkaarten een fotokaart. Het favoriete tijdstip om kerstkaarten te bestellen was ook in 2016 tussen 21.00 en 22.00 uur, maar we doen dit wel steeds dichter op de kerst. In 2015 bestelde Nederland de meeste kaarten op 20 december, in 2016 schoof dit moment op naar 22 december. Bij al deze kerstkaarten blijft de rode envelop favoriet.

Inwoners van Drenthe ontvangen de meeste kerstkaarten

Net als in 2015 klappert de brievenbus in de provincie Drenthe in 2016 het vaakst voor een kerstkaart. Inwoners van Drenthe ontvangen per persoon de meeste kerstkaarten. Drenthe wordt op de voet gevolgd door Friesland. Een opvallende positie voor Friesland, want in 2015 kregen Friezen per inwoner juist de minste kerstkaarten. Door de stijging van Friesland ontvangen Limburgers nu de minste kerstkaarten per inwoner.

Postbodes in Blaricum hebben het druk

Wie in Blaricum woont kan zich gelukkig prijzen. Want inwoners in Blaricum hebben per persoon de meeste kerstkaarten gekregen in 2016. Vorige kerst stond Blaricum nog op de tweede plaats. Dat is opvallend, want Noord-Holland staat op nummer acht van provincies die de meeste kerstkaarten verstuurde in 2016. Ook inwoners van Simpelveld en Baarle-Nassau worden niet vergeten. Dit zijn de plaatsen waar men respectievelijk als tweede en derde de meeste kerstkaarten ontving per inwoner. In Baarle-Nassau kreeg men in 2015 de meeste kerstkaarten per inwoner.

Kerstkaarten verstuurd door jong en oud

De meeste kerstkaarten werden vorige kerst verstuurd door mensen van 35 tot en met 54 jaar. Zij verstuurden 39 procent van de kerstkaarten en laten hierbij de groep 55+’ers achter zich, die voor 34 procent van de kerstkaarten verantwoordelijk was. De overige 27 procent kerstkaarten was afkomstig van de groep onder de 35 jaar.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek met nog meer feitjes rondom kerstkaarten. We zijn benieuwd naar de resultaten van kerst 2017!

Mede mogelijk gemaakt door: Greetz.