Twee terreurverdachten weer vrij

Foto: ANP

Van de vier mannen die zondag in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme, zijn er twee woensdag weer vrijgelaten. Het gaat om een 30-jarige man uit Delft en een 23-jarige man uit Gouda.

Een 21-jarige man uit Vlaardingen en een 29-jarige Zweed worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie gaat verzoeken om het voorarrest van de twee mannen met twee weken te verlengen.

Van de mannen uit Delft en Gouda is volgens het Openbaar Ministerie vooralsnog niet gebleken dat zij betrokken zijn bij terrorisme. Ze blijven wel verdachte.

Informatie van een buitenlandse politiedienst over de mogelijke betrokkenheid bij terrorisme van de Zweed leidde tot een onderzoek in Nederland. De man uit Zweden kwam zondagmiddag aan met een vlucht uit Stockholm. Hij is vlak daarna met de drie anderen opgepakt. Er was geen concrete aanwijzing voor een aanslag.

Na de aanhouding van de mannen zijn vier woningen doorzocht in Vlaardingen (2), Delft en Gouda. Er zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. Wel is er beslag gelegd op gegevensdragers die verder worden onderzocht.