Vuurwerkdode Swifterbant is 39-jarige man

Foto: ANP

De man die zaterdagmiddag in Swifterbant (Flevoland) om het leven kwam door vuurwerk is een 39-jarige inwoner van die plaats. Dat meldde de politie zaterdagavond. Het ongeluk gebeurde aan de Vogelwikke. Een woordvoerster van de politie zei eerder dat het iemand is die in de straat woont.

Twee kinderen werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor controle, om te kijken of ze geen gehoorbeschadiging hebben opgelopen.

De politie vermoedt dat het om illegaal vuurwerk ging, omdat het zwaar vuurwerk was. Het is nog niet bekend om wat voor soort het ging en wat er precies is misgegaan. Zo is niet duidelijk of het vuurwerk te vroeg afging.

Er waren veel mensen die het ongeluk zagen gebeuren. Voor dertig omwonenden is door de gemeente opvang geregeld, zei een woordvoerster van de politie. Het is onduidelijk hoeveel van hen van deze slachtofferhulp gebruik maken.

Vorig jaar kwam tijdens de jaarwisseling ook iemand om door vuurwerk. Een 54-jarige man uit Meppel (Drenthe) raakte tijdens de jaarwisseling zwaargewond aan zijn hoofd en overleed enkele dagen later. Het vuurwerk dat hij kort na middernacht zelf had aangestoken ontplofte in de buurt van zijn gezicht.