Vuurwerkshow Amsterdam vanwege wind aangepast

Foto: ANP

De vuurwerkshow in Amsterdam wordt aangepast wegens de verwachte harde wind. Zo wordt tijdens de show op de Kop van Java meer vuurwerk vanaf de grond afgestoken en is de kraan waar vuurwerk wordt afgeschoten verlaagd van 60 naar 30 meter.

,,Maar we blijven het weer de hele avond monitoren’’, zegt een woordvoerder. Mocht de wind bijvoorbeeld verder aantrekken, dan kan de show alsnog worden afgelast. Dat komt dan op de gemeentelijke website te staan.

Het Nationale Vuurwerk dat om middernacht wordt afgestoken op en rond de Erasmusbrug in Rotterdam gaat gewoon door zonder al te veel aanpassingen. De organisatie houdt met windmeters continu de windkracht in de gaten. Ook de landelijke kindervuurwerkshow, aan het begin van de avond op de Holland Amerikakade in Rotterdam, gaat door.

Later in de middag wordt besloten of de vuurwerkshow in het centrum van Den Haag wordt aangepast of niet. Het Nationaal Aftelmoment wordt rechtstreeks vanaf de Hofvijver uitgezonden op NPO 1. ,,De gemeente wil op basis van de meest recente weersverwachtingen een besluit nemen over wat wel en niet kan”, aldus een woordvoerder.

In België zijn onder meer in Brugge en de kustplaats Oostende de traditionele vuurwerkshows afgelast vanwege harde wind en regen.