Technische storing bij site Belastingdienst

Foto: ANP

De belastingdienst kampte dinsdag met een technische storing. Daardoor was het lastig om in te loggen op de site mijnbelastingdienst.

Op social media verschenen diverse klachten. Het systeem zou traag zijn en mensen konden de site niet goed bereiken. Na onderzoek bleek volgens de Belastingdienst dat de problemen werden veroorzaakt door een technische storing. Die was rond 18.00 uur verholpen. De oorzaak van de problemen is onduidelijk, maar volgens een woordvoerder is er geen verband met de drukte op de site.

Er was de afgelopen dagen al veel animo om belastingaangifte te doen. Er zijn al 1,4 miljoen aangiftes binnengekomen. Dat zijn er 300.000 meer dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

De fiscus heeft voor particulieren veel gegevens al vooraf ingevuld. De gegevens voor de aangifte zijn tot nu toe 2,1 miljoen keer gedownload. Dat is 500.000 keer meer dan vorig jaar. In totaal 700.000 hiervan moeten hun aangifte nog afronden.

Volgens de Belastingdienst is er al veel belangstelling om aangifte te doen omdat mensen die alles voor 1 april inleveren, uiterlijk 1 juli horen of ze geld terugkrijgen of moeten betalen.