Twee Nederlanders gewond in Münster

Foto: ANP

Door het incident met een bestelbus in het Duitse Münster zijn zaterdag twee Nederlanders gewond geraakt. Een van hen ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken dat contact heeft met de families van de gewonde Nederlanders.

Zaterdag werd al bekend dat een Nederlandse vrouw gewond is geraakt door dit incident. Ook zij was naar het ziekenhuis gebracht, maar haar verwondingen waren niet levensbedreigend.

Een man reed met een busje in op een vol terras. Er vielen twee doden en circa dertig gewonden. De dader beroofde zichzelf na zijn daad van het leven. Volgens Duitse media gaat het om een 48-jarige industrieel-ontwerper die niet bekend stond als extremist. De man, Jens R., kampte al langere tijd met psychische problemen en zou enkele zelfmoordpogingen hebben gedaan. Hij woonde op enkele kilometers van het terras. Hij was de politie al eerder opgevallen door agressief gedrag en vernielingen. In zijn woning ontdekte de politie onder andere een onklaar gemaakt AK-47 machinepistool.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen zijn er geen aanwijzingen dat de aanslag een ,,islamitische achtergrond” heeft.