Fabeltjeskrant komt terug als bioscoopfilm

Foto: ANP

De Fabeltjeskrant komt terug, als film. Vanaf 19 december draait de film, De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen, in de Nederlandse bioscopen, maakte distributeur Dutch FilmWorks vrijdag bekend.

,,De film wordt een feest voor drie generaties” , stelt producent Robin de Levita. ,,Eén van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie. Wie de stemmen van meneer De Uil, juffrouw Ooievaar, meneer De Raaf en Ed en Willem Bever en andere hoofdpersonen gaan inspreken, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de televisieserie gevierd. In totaal werden tussen 1968 en 1992 meer dan 1600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.