Laat zomers record in De Bilt

Foto: ANP

Niet eerder sinds het begin van de weermetingen is het in De Bilt zo laat in de herfst zo warm geworden. In De Bilt werd zaterdag een temperatuur van 26,3 graden geregistreerd, meldt Weeronline. Ook zaterdagavond is het nog lang aangenaam met temperaturen boven de 20 graden.

Dat het zaterdag een van warmste oktoberdagen was die ooit is gemeten, betekent tevens de 55e officiƫle zomerse dag van 2018, een record. Het vorige record stond op 51 zomerse dagen in 2006. Bij een temperatuur van 25 graden of hoger wordt gesproken van een zomerse dag.

Ook een ander weerrecord is overtroffen: In het Limburgse Ell werd het 28,1 graden. Nooit eerder was het zo laat in het najaar zo warm. Het oude record (27,2 graden) dateert van 18 oktober 1921, gemeten op vliegveld Maastricht.

Ook zondag verloopt vrij zonnig en warm met temperaturen tussen de 22 en 26 graden, aldus Weeronline. Wel neemt in het westen de bewolking toe en in de avond volgen buien. Zondag is volgens het weerbureau wel de laatste zomerse dag van dit jaar. Vanaf maandag wordt het minder warm en het gaat waaien en ook daarna zijn de vooruitzichten wisselvallig.