Verdachte verkrachting Rotterdam heeft bekend

Foto: ANP

De achttienjarige man die wordt verdacht van een zeer gewelddadige verkrachting in Rotterdam heeft bekend. Dat bleek vrijdag bij de rechtbank in Rotterdam tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de verdachte, Gerson F.

F. was niet bij de zitting aanwezig. Hij verblijft momenteel in een observatiekliniek van justitie, voor een onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Omdat hij zo jong is, is hij in een kliniek voor minderjarigen geplaatst. Op 30 januari vindt een volgende tussentijdse zitting plaats. Naar verwachting zal de zaak in het voorjaar van 2019 inhoudelijk worden behandeld.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft F. in de vroege ochtend van 21 juli het twintigjarige slachtoffer geprobeerd te wurgen met een opgerold t-shirt, nadat hij de vrouw op straat in de wijk de Esch in Kralingen had aangevallen. Bij de verkrachting is het slachtoffer ernstig verminkt geraakt en liep zij een slagaderlijke bloeding op.

De officier van justitie benadrukte dat het slachtoffer volledig anoniem wil blijven. Zij riep alle aanwezigen in de rechtszaal op de privacy van de vrouw te respecteren. Anders dan gebruikelijk is de naam van het slachtoffer niet opgenomen in de aanklacht, maar wordt zij aangeduid met initialen. Ook tijdens de behandeling van de zaak zal haar naam niet worden genoemd.

,,De impact van deze zaak is groot”, merkte de officier vrijdag op. ,,Ook vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte.” Het extreme geweld leidde in juli tot een klopjacht op de dader. De politie kon hem na een paar dagen aanhouden.

Het OM verdenkt F. ook nog van een aanranding, gepleegd op dezelfde dag als de verkrachting, en van een paar straatroven.