Oceaanroeier Tuijn stelt recordpoging weer uit

Foto: ANP

Omdat het weer op de Atlantische Oceaan nog altijd tegenzit, heeft oceaanroeier Ralph Tuijn zijn wereldrecordpoging voor een tweede keer uitgesteld. Tuijn wil in een moordend tempo de oversteek maken van Portugal naar Frans-Guyana, in Zuid-Amerika: hij mikt op 55 dagen. Het huidige record staat op 96 dagen.

Maar de wind staat ongunstig voor vertrek uit Portimão. Volgende week worden betere weersomstandigheden verwacht en daarom heeft Tuijn zijn vertrek weer een week vooruitgeschoven.

Volgens de oorspronkelijke planning zou hij woensdag al zijn vertrokken, maar een aanlandige wind gooide toen ook roet in het eten. ,,Ralph heeft de keuze niet alleen gemaakt, maar heeft hierin advies gekregen. Met dit besluit zal de wereldrecordpoging een week worden uitgesteld om met veel energie en kracht de oceaanoversteek te gaan maken”, laat zijn woordvoerster weten.

Tuijn zamelt met zijn roeitocht van ruim 6000 kilometer geld in voor de Plastic Soup Foundation, die zich inzet voor het verminderen van plasticafval in de wereldzeeën.