Gijs Naber is Holleeder in tv-serie Judas

Foto: ANP

Gijs Naber speelt de rol van Willem Holleeder in de dramaserie Judas, die vanaf 6 januari op tv komt. Eerder was al bekend dat Rifka Lodeizen is te zien als zijn zus Astrid en Marit van Bohemen de rol van zus Sonja op zich neemt. De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Astrid Holleeder.

Andere rollen zijn voor Carry Tefsen, die samen met Bianca Krijgsman in de rol kruipt van Stien, de moeder van Willem, Astrid en Sonja. Bas de Keijzer speelt Cor van Hout. De regie is in handen van Joram Lürsen.

In de zesdelige serie, die in haar geheel is te zien bij Videoland en wekelijks bij RTL 4, werkt Astrid toe naar het moment dat ze haar broer definitief verraadt aan justitie. Aan de hand van flashbacks komt hun jeugd voorbij.

Bij de voorbereiding voor haar rol werd Marit van Bohemen begin dit jaar uit de rechtbank in Amsterdam gezet, waar zij het Holleeder-proces volgde. De actrice had geluidsopnamen gemaakt van de stem van Holleeders zus Sonja, om zich te verdiepen in haar accent. Ze wist niet dat dit ten strengste verboden is in de rechtbank.

Op dit moment is er ook een toneelstuk te zien van Judas.