‘Moment van de waarheid voor tv-zenders’

Foto: ANP

Voor veel zenders breekt het moment van de waarheid aan nu het tweede deel van het tv-seizoen begint. Wat gaat er scoren en wat juist niet? ,,Voor veel programma’s staan heel spannende dingen op het spel”, kijkt tv-kenner Bert van der Veer vooruit.

Veel zenders brengen de komende tijd een mix van nieuwe programma’s en al bewezen formules. Zo is Wie is de mol? weer begonnen op NPO 1 en scoort de zender nog altijd met Heel Holland bakt. RTL zet in op nieuwe reeksen van onder meer Weet ik veel, Wie ben ik?, Holland’s Got Talent maar ook een nieuwe serie als Judas. Bij SBS begint deze week de talentenjacht DanceSing en het spelletjesprogramma Beat the Box.

Zowel voor de vooravond als voor de late avond zijn ,,de verwachtingen hooggespannen”. De ogen zijn volgens Van der Veer onder meer gericht op SBS6, waar maandag 6 Inside start. De zender gaat daarmee direct concurreren met RTL Boulevard. Van der Veer denkt dat 6 Inside wel een kans van slagen heeft. Op de late avond zal Twan Huys op RTL het ook niet redden tegenover NPO’s Eva Jinek, verwacht hij verder.

Van der Veer vindt het ook interessant wat er nog staat te wachten met Talpa. ,,Zal het John de Mol lukken om The Voice binnen te halen?”, noemt hij als voorbeeld. Wat sterrentransfers betreft denkt Van der Veer dat er niet meer zoveel mutaties komen. ,,Ik denk dat John wel iets heeft geleerd van het verleden. Misschien komt Linda, maar dan is het weer de vraag of ze een programma mee kan nemen.”