Eis: 5 jaar cel om ontucht met 11 kinderen

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 54-jarige man uit Kerkrade vijf jaar de cel in gaat om het plegen van ontucht met elf kinderen via de chat en het misbruik van de identiteit van zijn zoon. Ook zal hij zich moeten onderwerpen aan tbs met voorwaarden, zo eiste de aanklager dinsdag voor de rechtbank in Roermond.

Angelo O. stond in mei 2018 al terecht en toen eiste het OM zes jaar cel. Maar de rechtbank wilde eerst een psychologisch onderzoek van de verdachte. Volgens de rapporteurs is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie heeft daarmee in de nieuwe eis rekening gehouden.

O. heeft zich volgens het OM van 2011 tot en met 2016 schuldig gemaakt aan ontucht met kinderen vanaf acht jaar. Bij het benaderen van zo’n 190 vaak jonge kinderen zou hij gebruik hebben gemaakt van de identiteit van zijn zoon, die al die tijd van niks wist.

Hoewel de man geen fysieke seks met de meisjes had, verleidde hij hen via de chat tot seksuele handelingen. Dat staat volgens het OM gelijk aan verkrachting.