Nieuwe Sprinter NS heeft ‘kinderziektes’

Foto: ANP

De nieuwe Sprinter, die de NS sinds december vorig jaar inzet, kampt met kinderziektes. Een woordvoerster van de NS bevestigt woensdag berichtgeving hierover door De Telegraaf. Volgens de krant vertonen ze veel storingen en vallen ze soms meerdere keren op een dag stil.

De woordvoerster van de NS noemt het vervelend voor treinreizigers als een trein stilvalt. Het vervoersbedrijf werkt samen met de producent, de Spaanse treinfabrikant CAF, aan verbeteringen. ,,We kijken goed naar meldingen en pakken zaken op. Soms is dat een technische oorzaak, soms ligt dat aan de afhandeling van een foutmelding.”

Tegelijk zegt ze dat het normaal is als nieuwe treinen soms last hebben van kuren. Volgens haar rijdt de nieuwe Sprinter vaker op tijd dan gemiddeld als er een nieuwe trein wordt geïntroduceerd.

De NS heeft in totaal 206 nieuwe Sprinters besteld, die tussen nu en begin 2023 gefaseerd worden ingezet. Volgens De Telegraaf vertonen de treinen kuren op de lijnen Den Haag – Haarlem en Leiden – Hoorn. Reizigersvereniging Rover maakt zich zorgen, zegt directeur Freek Bos tegen de krant.