Beleidsmedewerker politie aangehouden

Foto: ANP

Een beleidsmedewerker van de directie Facilitair Management van de politie is donderdag buiten functie gesteld. Deze politiemedewerker is in een strafrechtelijk onderzoek aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen, meldt de politie vrijdag.

De man werd opgepakt in de grote actie in Den Haag rond zogenoemde spookwoningen, afgelopen dinsdag. Toen werden 35 locaties doorzocht en achttien mensen aangehouden.

De komende tijd doen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) naar eigen zeggen nader onderzoek in deze zaak, ook naar de betrokkenheid van de betreffende politiemedewerker. Het disciplinair onderzoek begint zodra de stand van zaken in het strafrechtelijk onderzoek dat toelaat. Tussentijds doet de politie geen mededelingen over de onderzoeken.

Facilitair Management is een onderdeel binnen de politie dat onder meer gaat over de aanschaf van spullen die agenten nodig hebben om hun werk te kunnen doen, zoals wapens, voertuigen en uniformen. Ook adviseert het onderdeel de korpsleiding over dit soort zaken.

Bij de politieactie op dinsdag werden onder meer miljoenen euro’s aan contant geld, vijf vuurwapens, verdovende middelen en veertien auto’s in beslag genomen. Hoofdverdachte in de zaak is een 43-jarige man uit Nootdorp. Hij en twee andere verdachten, een 36-jarige Rijswijker en een 57-jarige Zoetermeerder, zouden verhuurbemiddelaars zijn die woningen regelden voor criminelen. Omdat in veel gevallen bij de gemeente niemand in de woningen stond ingeschreven, konden die daardoor ongestoord hun gang gaan.