OM eist levenslang tegen ‘tattookillers’

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen vier mannen die bekend staan onder de naam ‘tattookillers’. Volgens het OM heeft het viertal in maart 2009 Onno Kuut (30) geliquideerd. Zijn stoffelijk overschot werd gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Kuut behoorde ook tot de ‘tattookillers’. De groep zou een professioneel opererend moordcommando zijn geweest.

De verdachten werden eerder al veroordeeld voor een mislukte liquidatie in Amsterdam, in augustus 2009. Het slachtoffer werd met een machinepistool beschoten, raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag. De verdachten kregen straffen tot dertien jaar opgelegd.

De moord op Kuut zou verband houden met een dubbele liquidatie in februari 2009, bij een pannenkoekenhuis langs de A4 bij Leiderdorp. Daar werden op de parkeerplaats de lijken van de criminelen Boneka Belserang en Yassin Chakor aangetroffen.

De groep dankt zijn sinistere naam aan het feit dat de leden Chinese karakters op hun rug laten tatoeëren die ‘Wees daadkrachtig’ betekenen. Ook Kuut had een dergelijke tatoeage.

De vier veroordeelden zijn de broers Cor en Brian P., Evert S. en Henk S. Cor P. werd in 2013 in verband gebracht met een voorgenomen aanslag in de gevangenis. Hij werd daarop overgeplaatst naar de zwaarbewaakte EBI in Vught. De broers P. zijn in het vizier van politie en justitie geweest voor de dubbele moord bij Leiderdorp, maar tot vervolging heeft die verdenking niet geleid.