‘Betoger bedreigt Baudet met de dood’

Foto: ANP

Tijdens de antiracisme-demonstratie in Amsterdam heeft zeker één betoger zaterdag doodsbedreigingen aan het adres van Thierry Baudet gescandeerd. Dat blijkt uit beelden van UP! Network, naar eigen zeggen een ‘rechts georiënteerd mediaplatform’.

Te zien is een vrouwelijke demonstrant, die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar heeft gemaakt. Ze scandeert ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf’. Andere demonstranten zeggen tegen de verslaggever dat ze het niet met die oproep eens zijn.

Enkele duizenden mensen liepen mee in de demonstratie, die vooral was gericht tegen racisme maar ook tegen de recente verkiezingsuitkomst. Het Forum voor Democratie haalde bij de provinciale verkiezingen woensdag de meeste stemmen.

PVV-voorman Geert Wilders reageerde al direct via Twitter op het filmpje: ,,Dus een vraag over meer of minder Marokkanen mag niet, maar roepen een politicus dood te schieten wel?? Ik zou zeggen @Het_OM oppakken en vervolgen die gevaarlijke linkse gek van dat filmpje en kappen met die belachelijke rechtszaak tegen mij.”