Blokker maakt reclame voor Oranje-vrouwen

Foto: ANP

Als Lieke Martens, Jackie Groenen, Vivianne Miedema en de andere speelsters van Oranje komende zomer op het WK vrouwenvoetbal spelen, is dat ook terug te zien bij honderden Blokkers in Nederland. De winkelketen heeft een deal gesloten met voetbalbond KNVB. De winkels zullen bijvoorbeeld merchandise voor de Oranjeleeuwinnen verkopen. Ook krijgen de filialen speciale versiering en komen er Oranjereclames op tv.

Het gaat volgens Blokker en de KNVB om een van de grootste deals in de geschiedenis van de Oranjeleeuwinnen, maar financiële details zijn niet bekendgemaakt. De gezamenlijke campagne begint al in de aanloop naar het WK. Het is nog niet bekendgemaakt hoe die er precies uit zal zien.

Het WK voetbal voor vrouwen begint op 7 juni en wordt gehouden in Frankrijk. Nederland speelt op 11 juni in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland, op 15 juni in Valenciennes tegen Kameroen en op 20 juni in Reims tegen Canada. De finale is op 7 juli in Lyon.

De Oranjevrouwen zijn regerend Europees kampioen. Die titel werd in 2017 behaald in eigen land. Bij de finale in Enschede zaten 28.000 mensen op de tribunes en miljoenen mensen volgden de wedstrijd op televisie.

Op het vorige WK strandden de Oranjedames bij de laatste zestien, door een nederlaag tegen de latere finalist Japan. Dat was de eerste WK-deelname van de Leeuwinnen.