Hoger beroep over fatale straatrace Loosdrecht

Foto: ANP

Voor het gerechtshof in Leeuwarden begint vrijdag het hoger beroep over een dodelijk ongeluk in Loosdrecht. Een 19-jarige vrouw kwam in 2016 om het leven toen Walter van W. met zijn Porsche 911 met 111 kilometer per uur op haar auto klapte toen ze uit een uitrit kwam.

Van W. zou met zijn zoon Casper verwikkeld zijn geweest in een straatrace. Volgens getuigen reden de twee met hun auto’s bumper aan bumper met snelheden tot wel 200 kilometer per uur door de bebouwde kom van hun woonplaats. De vader had bovendien te veel gedronken.

De rechtbank in Lelystad veroordeelde de vader twee jaar geleden tot vier jaar celstraf en een rijverbod van vijf jaar. Zoon Casper, toen nog co-piloot bij Transavia, kreeg een taakstraf van honderd uur en een jaar rijontzegging. Transavia wilde hem daarop ontslaan, maar de rechter in Arnhem zag in het gedrag van de zoon onvoldoende aanleiding voor ontslag. Later vertrok hij alsnog bij de luchtvaartmaatschappij.

Zowel het Openbaar Ministerie als de vader en zoon tekenden beroep aan tegen het vonnis. Het OM had vijf en drie jaar gevangenisstraf tegen de Loosdrechters geƫist.