Snel afvallen? Zo ga je met een mooi lichaam het voorjaar van 2019 in!

Foto: Pixabay

Het mooie weer komt er weer aan en niet alleen de bloemetjes, maar ook diëten poppen weer overal op. De tijd van het jaar is aangebroken om die paar overtollige pondjes of serieus overgewicht te elimineren.Maar ga je nu echt snel afvallen met al deze (nieuwe) diëten of werkt het in de praktijk heel anders?

Veel mensen die wat willen afvallen of echt te dik zijn, zien diëten vaak als de enige oplossing. Waar ze vaak niet van op de hoogte zijn, is dat veel van deze methodes niet of slechts tijdelijk werken.

We gaan je daarom laten zien of het nuttig is een dieet te volgen of dat je beter op een andere manier kunt gaan afvallen.

Zoveel diëten, maar nog steeds mensen met overgewicht

Laten we om te beginnen stellen dat er gerust diëten zijn die wel werken. Het enige nadeel hieraan is dat ze aardig schaars zijn. Je ziet namelijk veel diëten, pillen, maaltijdvervangers en boeken op de markt verschijnen. Ze hebben veelal een net weer even andere insteek en beloven je van alles en nog wat.

Je zal goed bedacht moeten zijn op mooie praatjes en marketingtechnieken. Want ze worden vaak op een slinkse manier gebruikt, om de verkeerde producten te promoten. Zo kan een bepaald dieet je het idee geven dat het niet om verkopen draait, ze je niet dwingen, maar wel heel slim het dieet willen laten proberen. Er zijn allerlei foefjes om mensen te lokken.

Nu is daar niks mis mee bij diëten die echt werken, maar waarom zijn er dan nog steeds mensen te dik? Met zoveel goede diëten zou dit probleem toch allang opgelost moeten zijn.

Maar hoe ga je dan wel snel afvallen?

Het start helemaal tussen je oren en de daadkracht ook echt te willen afvallen. Vervolgens zal je een stappenplan voor jezelf moeten maken.

Je moet een manier vinden om jouw doelen te bereiken. Hierbij is het belangrijk dat je weet waarom jij te dik bent (meestal teveel calorieën en slecht eten). Verder zal je ook jouw huidige leefstijl goed onder de loep moeten nemen. Wat voor werk doe je? Heb je een actieve leefstijl? Doe je aan sport? Pak je vaak de fiets of wandel je lange stukken? Zoveel belangrijke dingen die een significante rol spelen in je succes.

Hierbij kan het zeker helpen een dieet of stappenplan te gebruiken, mits je de juiste methode maar hanteert. Veel diëten zijn meer een verdienmodel, dan een daadwerkelijke oplossing voor jouw probleem.

Na wat onderzoek zijn we toch een paar goede bronnen tegengekomen, zoals dit stappenplan (uitgebreide informatie over snel afvallen).

5 tips waarmee snel afvallen een eitje wordt!

We zeggen dit enigszins gechargeerd, want je zal er natuurlijk wel iets voor moeten doen. Het omgooien van je leefstijl zal komen met de nodige hobbels op de weg. Nu is hieraan wel het mooie, dat wanneer je deze hebt genomen jouw leven er een stuk beter uit gaat zien. Klaar voor de tips?

1. Consuminderen

Het is de meest logische, maar ook minst goed begrepen, aanpak. Wil je snel afvallen? Dan is hierbij het aantal calorieën dat jij eet en drinkt per dag belangrijk. Helaas wordt het vaak gebruikt om zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen en nog sneller opgeslagen lichaamsvet te verbranden. Deze methode werkt vaak averechts.

Wat je eerst moet doen is bepalen hoeveel jij (persoonlijk, dus niet overnemen van anderen) per dag nodig hebt aan calorieën. Daarna haal je hier zo’n 450 tot 500 calorieën per dag af. Hiermee zou je dan geleidelijk (volgens een berekening 1 kilo in iets meer dan 2 weken) moeten gaan afvallen.

Je kan natuurlijk een paar honderd calorieën extra ‘consuminderen’, maar overdrijf het absoluut niet.

2. Weet wat je eet …en drinkt

Het is ook belangrijk te letten op wat je eet en drinkt. De beste manier is natuurlijk om zoveel mogelijk “natuurlijke” producten te eten en drinken. Groente, fruit (1 tot 2 stuks per dag), noten, water, bonen en meer van dit soort gezonde voeding. Doe dit verantwoordelijk, neem bv. geen 300 gram noten per dag …groente kan je vaak wel onbeperkt eten.

3. Sporten en actieve leefstijl

Voeding is 1 en sporten (voor afvallen specifiek) 2, het verhoogt namelijk je vetverbranding. Daarbij heeft sporten nog veel meer gezondheidsvoordelen. Ga dus aan de slag en doe iets waar je het meeste plezier aan beleeft.

Of kies voor de hoogste vetverbranding, met bv. HIIT (High Intensity Interval Training).

4. Mentaliteit

Het is voor een groot deel een mentale kwestie en jouw wil, opofferingen en discipline spelen hierin een grote rol. Zeg je huidige (slechte) leefstijl vaarwel en ja tegen positieve veranderingen. Verzin geen enkel excuus meer en ga ervoor.

5. Volhouden!

Zit je op de juiste weg? Dan is doorzettingsvermogen heel belangrijk. Verwacht niet linea recta een mooi en slanker figuur, maar blijf ervoor knokken. De aanhouder wint zijn of haar ideale streefgewicht.

Wat is jouw plan?

We hebben je vijf tips laten zien die bewezen zijn en je helpen met afvallen. Voor het beste resultaat, zal je ook echt alle tips moeten toepassen. Je hebt hiervoor niet een specifiek dieet nodig en kunt alles dus zelf uitvoeren. Wil je toch wat meer zekerheid of hulp tijdens het afvallen? Bekijk dan deze tips en ontdek tot in detail hoe snel afvallen echt werkt.