Amsterdam bereidt zich voor op huldiging Ajax

Foto: ANP

De gemeente Amsterdam is met informatie en tips gekomen voor het geval de huldiging van Ajax donderdagmiddag op het Museumplein doorgaat. De gemeente rekent op vele duizenden bezoekers en daarom zijn extra maatregelen genomen om die publieksstromen te beheersen.

De straten om het plein heen worden verkeersluw en de onderdoorgang van het Rijksmuseum wordt afgesloten. Het plein zelf gaat om 13.00 uur open, de huldiging begint om 16.00 uur en om 17.30 uur is het feest afgelopen. Er zijn vier ingangen gecreƫerd, waar mensen eventueel worden gefouilleerd en tassen worden gecontroleerd. Wordt het te druk, dan kunnen de ingangen tijdelijk worden dichtgezet.

Horeca in de omgeving blijft open, maar op het Museumplein zelf wordt niets verkocht. Als het plein vol is, is dat te zien op borden op de looproutes en via het twitteraccount @amsterdamnl. De gemeente raadt iedereen aan lopend of met de fiets te komen.

Er komen EHBO-posten en extra toiletten en afvalbakken. Na de feestelijkheden hoopt de gemeente het Museumplein binnen 24 uur weer schoon te hebben.