Onbekende dode vrouw Westdorpe begraven

Foto: ANP

De nog immer anonieme vrouw, die 22 juni doodgeschoten werd gevonden in het Zeeuwse Westdorpe, wordt dinsdag 13 augustus begraven. Het is niet gelukt haar identiteit te achterhalen, dus zal er geen familie aanwezig zijn bij de uitvaart in Terneuzen.

Het gaat om een blanke vrouw van tussen de 50 en 65 jaar met kort rossig haar en een normaal postuur. Ze is 1.65 tot 1.70 meter lang. Het naakte lichaam werd die dag rond het middaguur door een voorbijganger gevonden. Ze is vermoedelijk elders neergeschoten en in een weiland gelegd, net aan de Nederlands-Belgische grens. De vrouw was toen al enkele dagen dood. Op die plek lag een vuilniszak met een Franse tekst.

Het onderzoeksteam heeft veel vermissingszaken in Nederland en Belgiƫ onderzocht en er zijn DNA, vingerafdrukken en gebitsgegevens vergeleken. De politie laat weten de hulp van het publiek nodig te hebben, ook in het buitenland. Op politie.nl zijn daarom ook Engelse en Franse oproepen geplaatst.

Het kan zijn dat de vrouw zelf – of mogelijk de dader – aan haar familie of collega’s een reden heeft opgegeven waardoor zij nog steeds in haar omgeving niet gemist wordt, zoals een lange vakantie of werk in het buitenland. Eerder kwamen er al ruim 170 tips binnen, maar die leidden nog niet tot de identiteit van de vrouw, of tot de dader.

Volgens het onderzoeksteam verzorgde de vrouw zichzelf goed. Dat blijkt onder meer uit de staat van haar gebit en nagels. “Vermoedelijk stond ze nog volop in het leven”, zegt officier van justitie Kim Weijers.