Actrice Grives maandag voor Antwerpse rechter

Foto: ANP

Actrice Imanuelle Grives krijgt komende maandag te horen of ze een maand langer in de cel blijft voor drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. Mocht haar hechtenis niet worden verlengd, dan kan de 34-jarige Rotterdamse onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst of kunnen andere voorwaarden aan haar voorlopige vrijlating worden verbonden, zegt haar advocaat Koen Vaneecke.

De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog niet zeggen hoe laat dat gebeurt. Vaneecke verwacht “absoluut” dat Grives de zitting bijwoont.

De actrice werd op 21 juli aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres werden ook drugs aangetroffen.

De raadkamer verlengde Grives’ hechtenis op 26 juli met een maand “op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol. Het OM noemde dat eerder “een heel dubbel verhaal”.