Koninklijke familie begeleidt kist prinses Christina

Foto: ANP

De koninklijke familie heeft donderdagmorgen de kist met het lichaam van prinses Christina begeleid van de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.

Daar vindt een besloten afscheidsbijeenkomst plaats. De prinses, die vrijdag op 72-jarige leeftijd overleed, wordt later op de dag gecremeerd. Op verzoek van de prinses leveren enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Councours een muzikale bijdrage.

De drie kinderen van prinses Christina, Bernardo, Juliana en Nicolás, volgden als eerste de kist. Daarachter kwamen haar zussen Beatrix, Irene en Margriet, met zwager Pieter van Vollenhoven en het koningspaar, zonder hun dochters. Alleen prins Constantijn en prinses Laurentien hadden hun kinderen bij zich. Bij de rest van de familie ontbraken de prinsessen Annette en Anita. Ook de verzorgster van prinses Christina liep mee met de Oranjes.

De kist stond sinds dinsdag, omringd door kransen en zonnebloemen, opgesteld in de als ‘chapelle ardente’ ingerichte Koepel van Fagel. Daar verzamelde de koninklijke familie zich voor het wegdragen naar de even verderop gelegen stallen.