Nederlandse advocaat beschoten bij Duitse grens

Foto: ANP

Een Nederlandse advocaat is vanuit een rijdende auto neergeschoten in het Duitse Gronau. Dat gebeurde op de Losserstrasse, enkele honderden meters over de grens bij Enschede. Het slachtoffer, een 43-jarige man, is volgens de Duitse politie zwaargewond geraakt. Het zou gaan om een advocaat gespecialiseerd in onder meer ondernemingsrechtelijke en juridische dienstverlening. Zijn advocatenkantoor in Enschede kan geen commentaar geven.

Het gaat volgens de politie waarschijnlijk om een ruzie in de privésfeer. “De achtergronden van de aanval zijn op dit moment nog niet bekend, maar we hebben aanwijzingen dat gericht werd geschoten op de man uit Gronau”, verklaart de officier van justitie in Münster.

De man werd meerdere keren beschoten vanuit een witte auto met Nederlands kenteken. Daarin zouden meerdere mensen zitten. De daders zijn nog niet gearresteerd. Duitse en Nederlandse agenten zijn aan het zoeken.

Regionale krant Tubantia meldt dat volgens betrouwbare bronnen de advocaat al geruime tijd ernstig werd bedreigd. Volgens diezelfde bronnen kreeg hij zelfs enige tijd persoonsbeveiliging.