Officier weerspreekt getuigenis in zaak-Poch

Foto: ANP

Officier van justitie Guus Schram ontkent dat hij ooit iets heeft gezegd over een belang van het koninklijk huis in het kader van de zaak-Julio Poch. Hij sprak dinsdag als getuige tegen dat hij uitlatingen daarover heeft gedaan tegen oud-directeur van Transavia Michiel Meijer, in een gesprek in 2010.

Bij de rechtbank in Rotterdam vinden momenteel getuigenverhoren plaats op verzoek van oud-piloot Poch, in voorbereiding op diens schadeclaim aan het adres van de Staat.

Meijer is maandag gehoord. Hij zei toen onder meer dat Schram hem heeft gezegd dat in de kwestie-Poch een “hoger belang” speelde. Dit belang zou het belang zijn van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.

Poch, die door zijn vroegere vaderland Argentinië werd verdacht van betrokkenheid bij zogeheten dodenvluchten tijdens het regime van dictator Jorge Videla, zou door Nederland in handen van de Argentijnse justitie zijn gespeeld. Zorreguieta, die staatssecretaris was onder Videla, zou daardoor uit de wind worden gehouden.