Platform Slimhuis.tech speelt in op groeiende populariteit smarthome

Foto: slimhuis.tech

In Nederland heeft meer dan de helft van de huishoudens een slimme meter, dat zijn ruim vier miljoen huishoudens. Onderzoeksbureau GfK heeft in samenwerking met de Smart Home Societ in september een onderzoek uitgebracht over smarthome in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat inmiddels 62 procent van de Nederlanders bekend is met een slim huis. Dit betekent een verdubbeling sinds 2015.

Van deze groep heeft ongeveer twee derde één of meerdere slimme apparaten in huis. Van de consumenten die beschikken over tenminste één slim apparaat is de Smart TV het meest populair met 42 procent. Ook energie-oplossingen zijn in trek, waarbij de slimme thermostaat in veel huishoudens te vinden is. Slimme verlichting en entertainment-producten zoals een slimme speaker vinden we terug op de derde plek. Overigens kiest 63 procent van de consumenten bij de aanschaf van nieuwe producten bewust voor een slimme variant.

Informeren over slimme producten

In 2019 is het platform Slimhuis.tech gestart. Slimhuis.tech is een nieuwssite gericht op smarthome producten voor je slimme huis. Hun doel is om de Nederlandse consumenten te informeren over slimme producten en de daarbij mogelijke product keuzes in elke categorie.

Een smarthome, ook wel slim huis genoemd, wint steeds meer aan populariteit in Nederland, terwijl de beschikbare content over deze slimme producten vrij beperkt is. Slimhuis.tech vult dit informatieve gat op. Bij Slimhuis.tech kan je eenvoudig zoeken naar slimme producten. Zo zijn er verschillende categorieën, zoals smart hubs waaronder Homey pro, slimme speakers, robotstofzuigers en bijvoorbeeld robotmaaiers. Daarbij worden slimme producten met elkaar vergeleken en wordt de beste keuze in de categorie beschreven.

Er zijn veel verschillende termen en definities in omloop met betrekking tot smarthomes. Om dit allemaal te bundelen staat er op de website van Slimhuis.tech een kennisbank. Deze kennisbank wordt iedere week uitgebreid om de grootste Smart Home Kennisbank van Nederland te worden.