Koningspaar donderdag niet naar Midden-Kalimantan

Foto: ANP

Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag aan de Indonesische provincie Midden-Kalimantan gaat niet door. Het programma van het staatsbezoek is aangepast na een ongeluk met twee boten in het Sebangau National Park. Bij een proefvaart ter voorbereiding op het Nederlandse koninklijk bezoek zijn zeven mensen om het leven gekomen. Twintig opvarenden konden worden gered.

Aan boord waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade, van wie er een lichtgewond raakte, meldde het Indonesisch ministerie van Binnenlandse Zaken eerder. Een houten boot werd bij een proefvaart overvaren door een stalen boot.

De koning en koningin wilden in Kalimantan langsgaan bij een onderzoekscentrum dat midden in het veenbosgebied ligt. Koning Willem-Alexander heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden en slachtoffers van het bootongeluk. “Wij zijn diep bedroefd door het tragische bootongeluk, gisteren op de Sebangau rivier. Onze gedachten gaan uit naar de familie van de slachtoffers en de gewonden”, liet koning Willem-Alexander weten.