Afvallige FVD’ers sluiten zich aan bij partij Henk Krol

Foto: ANP

De Partij voor de Toekomst van Henk Krol gaat samen verder met GO, de partij van voormalig FVD’er Henk Otten. De twee partijen spreken van een “gelijkwaardige fusie”. Krol is lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar, Otten is per direct voorzitter van de fusiepartij.

Otten stapte vorig jaar na een felle ruzie met medeoprichter Thierry Baudet op bij Forum voor Democratie. Hij nam zijn zetel in de Eerste Kamer mee. Ook senator Jeroen de Vries maakt met hem de overstap. Krol vertrok eerder dit jaar met ruzie bij 50PLUS, de partij waarvan hij jarenlang het boegbeeld was.

Krol sloot eerder al een verbond met Femke Merel van Kooten-Arissen, die na onenigheid over de partijkoers en met behoud van haar Tweede Kamerzetel de Partij voor de Dieren de rug had toegekeerd. Volgens Krol is tijdens gesprekken over samenwerking tussen de vier ‘zetelrovers’ een “positieve vonk” overgesprongen.

Otten denkt dat de samenwerking leidt tot “de broodnodige consolidatie in de Nederlandse politiek”. De kiezer zit volgens hem helemaal niet te wachten op allerlei splinterpartijtjes. Hij verwacht dat het viertal “een hecht team” gaat vormen.

Binnenkort presenteert de Partij voor de Toekomst een constructief en innovatief” partijprogramma. Daarin zullen politieke vernieuwing en “een realistische, daadkrachtige aanpak voor beter bestuur van Nederland” centraal staan.