Een verdachte relschopper op Malieveld herkend van foto

Foto: ANP

Een man is herkend na het verspreiden van de foto’s van acht verdachten van de ongeregeldheden na de verboden demonstratie op het Haagse Malieveld op 21 juni. Dat heeft de politie in het televisieprogramma Opsporing Verzocht bekendgemaakt. Daardoor staan op politie.nl nog van zeven verdachten foto’s.

De beelden werden dinsdag getoond in het regionale opsporingsprogramma Team West bij Omroep West en kwamen ook langs in Opsporing Verzocht. Een van de verdachten zou een politieagent die op de grond lag tegen het hoofd hebben geschopt.

Van verdachten die zich melden bij de politie wordt de foto van de website gehaald. De verdachten van wie de foto’s zijn verspreid, allemaal mannen, hebben ieder een nummer gekregen waardoor het voor de kijkers makkelijker is om gerichte informatie door te geven. Wie foto’s of filmpjes heeft die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, wordt gevraagd die te delen met de politie.

Na een korte betoging van de actiegroep Viruswaanzin tegen de coronamaatregelen van het kabinet, kwam het op 21 juni tussen het Malieveld en station Den Haag CS tot confrontaties met de Mobiele Eenheid. Volgens de politie hebben relschoppers daarbij fors geweld gebruikt. Zo werd met stenen en rookbommen naar de politie gegooid. In totaal werden 425 mensen gearresteerd en veelal met een boete heengezonden. Twaalf mensen zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging. Ook zij zijn vrijgelaten, maar blijven verdachte in deze zaak.

Dinsdagochtend vroeg zijn drie andere verdachten in hun huis opgepakt: een 18-jarige en een 25-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Rotterdam. Een week na de rellen werd al een 61-jarige man uit Brielle aangehouden in verband met de ongeregeldheden.