630 nieuwe coronagevallen, grootste toename sinds april

Foto: ANP

Het coronavirus is in de afgelopen 24 uur vastgesteld bij 630 mensen. Dat is de hoogste stijging in een dag sinds 26 april, komt naar voren uit het coronadashboard van de overheid. In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 3700 mensen positief getest.

In de regio Amsterdam-Amstelland zijn 194 nieuwe gevallen gemeld, het hoogste aantal sinds het begin van de corona-uitbraak. Daarvan waren 177 gevallen in Amsterdam zelf. In Rotterdam-Rijnmond kwamen er 130 nieuwe gevallen bij, minder dan de 153 van zondag. Haaglanden noteerde 72 nieuwe coronagevallen, Midden- en West-Brabant 41 en Utrecht 33.

Een van de grootste brandhaarden is Bergen op Zoom. In de afgelopen 24 uur kwamen daar nog eens negen nieuwe gevallen aan het licht. In de afgelopen twee weken zijn 145 Bergenaren positief getest. Dat is meer dan het aantal nieuwe gevallen in Almere en Eindhoven bij elkaar.

Een opvallende stijger maandag is Friesland. Daar werden tussen zondagochtend en maandagochtend 14 nieuwe patiënten geregistreerd. Dat is de grootste toename in één dag sinds begin mei. In de voorgaande elf dagen waren er in Friesland in totaal ook 14 nieuwe gevallen vastgesteld. Na een buitenfeest in Dokkum is het coronavirus vastgesteld bij zeker achttien jongeren, en de regionale GGD houdt er rekening mee dat dit nog oploopt.