Man aangehouden wegens illegale handel in diergeneesmiddelen

Foto: ANP

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben maandag een man aangehouden die wordt verdacht van illegale handel in diergeneesmiddelen. Na doorzoeking van de woning van de verdachte en een bedrijfspand in Noord-Holland werden “een aanzienlijke hoeveelheid” geneesmiddelen en 30.000 euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen, meldt de NVWA woensdag.

De zaak kwam aan het licht toen een pakket werd bezorgd bij een bedrijf in Friesland. Het pakket was niet bedoeld voor dat bedrijf, maar zou daar volgens de bezorger door iemand worden opgehaald. Een werknemer vertrouwde dit niet en waarschuwde de politie. Omdat er verboden diergeneesmiddelen in de doos bleken te zitten, seinde die vervolgens de NVWA in. Toen de man uit Noord-Holland het pakket kwam ophalen, heeft de NVWA hem aangehouden.

De NVWA vermoedt dat de verdachte zonder de benodigde vergunning handelt in diergeneesmiddelen. Een deel van de aangetroffen middelen is ook verboden in Nederland.