Curaçao versoepelt avondklok

Foto: ANP

Op Curaçao wordt de avondklok vanaf zaterdag versoepeld. Op 14 september werd een avondklok ingesteld tussen 23.00 en 05.00 uur om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Dat wordt nu ingekort tot een verbod om op straat te zijn tussen middernacht en 04.30 uur ’s ochtends. Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath wordt zo langzaam weer teruggegaan naar het normale leven op het eiland. De versoepeling is volgens de minister-president vooral prettig voor restaurants, die nu de deuren een uur langer mogen openhouden.

Op het eiland zijn nog steeds relatief weinig coronabesmettingen. Er zijn momenteel 268 mensen besmet met het virus, van wie er 7 zijn opgenomen in het ziekenhuis. Op een bevolking van meer dan 150.000 mensen zijn twee mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Ook op andere eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk worden maatregelen versoepeld. Zo heeft Sint-Maarten aan het begin van de week bekendgemaakt dat casino’s op het eiland open mogen blijven tot 02.00 uur. Voor alle andere zaken blijft gelden dat ze uiterlijk om middernacht de deuren moeten sluiten.

Sint-Maarten voerde halverwege augustus vroegere sluitingstijden in toen het aantal besmettingen voor een tweede keer begon toe te nemen. De laatste tijd ziet Sint-Maarten het aantal besmettingen weer dalen. Op vrijdag waren er nog 74 mensen besmet. In totaal zijn sinds maart 780 mensen opgeknapt na een coronabesmetting. 23 mensen met een coronabesmetting zijn overleden op het eiland.