OM vervolgt Brabanders voor vernielen corona-unit

Foto: ANP

Het Openbaar Ministerie vervolgt een 25-jarige inwoner van Beek en Donk en een 21-jarige man uit Gemert voor het vernielen van een speciale coronapost in het Brabantse Beek en Donk. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de testlocatie door zeer zwaar vuurwerk vernield.

Beide verdachten zijn maandag door de politie opgepakt. Ze bekenden in hun verhoor dat ze betrokken waren bij de vuurwerkaanslag, die gepleegd zou zijn uit onvrede met de coronamaatregelen. Het tweetal is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee nog zeker twee weken langer blijven vastzitten, maakte het OM woensdag bekend. De verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Justitie noemt de vernieling onacceptabel en onbegrijpelijk. “Voor ons is dit geen gewone vernieling. Zeker medewerkers in de zorg werken heel hard om ons door deze crisis heen te helpen. Patiënten die zorg nodig hebben, kunnen dat gelukkig nog krijgen. Daarvoor is het nodig dat iedereen zich aan de regels houdt die door het kabinet zijn vastgesteld. Ook al ben je het daar niet mee eens, het is onaanvaardbaar om dan op deze manier jouw ongenoegen te uiten”, zegt persofficier Janine Kramer.