Slechts elf burgemeesters doen niet mee aan Sinterklaasjournaal

Foto: ANP

Van de 355 burgemeesters doen er voorlopig slechts elf niet mee aan het huidige seizoen van het Sinterklaasjournaal. Onder anderen Femke Halsema van Amsterdam en Don Bijl van Purmerend leverden tot dusver geen persoonlijke boodschap af voor de kinderen die een tekening voor Sinterklaas opsturen op de site van het NTR-programma.

Volgens een woordvoerder van de omroep doen de burgemeesters “om uiteenlopende redenen” niet mee. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat desgevraagd weten dat er alsnog een video met Halsema komt. Eerder was daar geen tijd voor.

In het journaal van dinsdag was te zien dat tientallen burgemeesters inbraken in de uitzending om te melden dat Sinterklaas ook in hun gemeente welkom is en dat jonge kijkers tekeningen kunnen opsturen. Bekende burgervaders als Jan van Zanen van Den Haag, Sybrand Buma van Leeuwarden, Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Ahmed Marcouch van Arnhem en Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden maakten hun opwachting. Naast de burgemeesters van Amsterdam en Purmerend doen tot dusver ook die van Aalten, Eijsden-Margraten, Heerde, Lelystad, Putten, Sint Anthonis, Steenbergen, Terschelling en Zoeterwoude niet mee.

Op de site van het Sinterklaasjournaal krijgen kinderen die een tekening insturen een dankfilmpje van hun eigen burgemeester te zien. Kinderen uit de elf gemeenten die niet meedoen krijgen een boodschap van “de hoofdambtenaar van bijzaken”, een rol van Ronald Snijders.