Poederbrieven bij Rotterdams ziekenhuis en mediabedrijf DPG

Foto: ANP

Op zeker drie adressen in Nederland zijn dinsdag poederbrieven bezorgd. De eerste werd aangetroffen bij een drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best. Later in de ochtend bleken ook DPG Media in Amsterdam en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam dit soort post te hebben ontvangen. Alle drie de brieven bevatten volgens de politie geen gevaarlijke stof en niemand is gewond geraakt.

Wie de poederbrieven heeft verstuurd en met welk doel is niet bekend. Ook is nog onduidelijk of er een verband is tussen de zaken.

In het bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam zitten de redacties van Het Parool, Trouw en de Volkskrant en in Best een drukkerij van De Persgroep (DPG) waar onder meer het Brabants Dagblad wordt gedrukt. Volgens een woordvoerster van DPG lijkt het erop dat de brieven niet aan de redacties waren gericht. Ze waren geadresseerd aan de klantenservice. Het mediabedrijf gaat aangifte doen.

Het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam liet aan het begin van de middag weten dat er geen gevaar is geweest voor bezoekers en dat die dus gewoon welkom zijn.