Aantal coronameldingen stijgt, zelfs met een storing

Foto: ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen is gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4628 positieve tests geregistreerd. Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk hoger, want door een technische storing bij de GGD’en zijn daar ongeveer duizend gevallen niet doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Op dinsdag meldde het RIVM 4317 positieve tests. Vorige week waren de dagcijfers het laagst op maandag en dinsdag. Daarna volgde een stijging op woensdag, donderdag en vrijdag.

De gemeente Amsterdam telde afgelopen etmaal 244 nieuwe gevallen, in Rotterdam werden 235 positieve tests geregistreerd en in Den Haag kwamen er 157 gevallen bij. In Almere kwamen 101 besmettingen aan het licht en in Utrecht 77.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 37.000 mensen positief getest en 486 sterfgevallen geregistreerd. Dat is allebei minder dan de week ervoor.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 84. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Op dinsdag werden 88 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak is het coronavirus vastgesteld bij meer dan 460.000 mensen in Nederland. Bij het huidige tempo kan dat aantal in de loop van volgende week uitkomen boven een half miljoen. Van bijna 8700 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.