Politie onderzoekt meerdere autobranden Hoogeveen

Foto: ANP

De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken, maar onderzoek moet dat definitief aantonen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Over een mogelijke dader of daders kan de politie nog niets zeggen.

De eerste melding van een autobrand kwam om 20.00 uur vanuit de Lomanlaan. Later volgden nog meldingen vanuit andere locaties in de gemeente in Drenthe. Naast de autobranden in Hoogeveen is er ook brand geweest in een schuur van een ijsvereniging aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld, maar de politie heeft geen concrete aanwijzingen dat er sprake was van brandstichting.

Bij een poging tot brandstichting zijn de daders gefilmd door beveiligingscamera’s. Deze krijgt de politie nog en worden onderdeel van het onderzoek, laat een woordvoerder dinsdagmiddag.

De camerabeelden komen van ondernemer Jakob Kruithof uit Hoogeveen, die rond 20.00 uur maandagavond via beveiligingscamera’s een vuurbol uit zijn geparkeerde werkbus zag komen, zo vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. Door snel naar buiten te rennen en plastic zakken met brandbare vloeistof van zijn auto af te trekken, kon hij erger voorkomen. De daders mist hij hierdoor net. Zij zijn wel gefilmd door zijn camera’s. Volgens Kruithof gaat het om twee jongens, maar beide zijn onherkenbaar. Beelden waarop de vermoedelijke daders met een witte auto al eerder op de dag langsrijden, heeft Kruithof op zijn facebookpagina gedeeld waarbij hij vraagt om tips over de daders.