Somber weer met oud en nieuw

Foto: ANP

Het wordt somber weer met oud en nieuw. Op oudjaarsdag is het koud winterweer, nieuwjaarsdag verloopt volgens Weeronline droger maar wel met veel wolkenvelden.

Op donderdag is het met 1 à 2 graden en regionaal wat regen waterkoud. Het vriest niet, maar lokaal kan de temperatuur maar net boven nul uitkomen. Daardoor kan het een beetje wit kleuren door natte sneeuw. Het weerbeeld is somber, alleen de noordkust maakt kans op een glimp zonlicht.

Oudjaarsavond verloopt met bewolking en kans op wat regen of natte sneeuw. Rond middernacht ligt de temperatuur op veel plaatsen rond een enkele graad. Er staat weinig wind en het is nevelig. Door de vochtige lucht vriest het voor het gevoel een paar graden.

Op nieuwjaarsdag (vrijdag) kan er ’s ochtends heel lokaal wat (mot)regen of een klein beetje natte sneeuw vallen. Ook is er vroeg in de ochtend kans op gladheid. ’s Middags wordt het waarschijnlijk droog, met veel wolkenvelden. Het wordt 3 graden in het oosten tot 6 graden aan de kust. Voor de tijd van het jaar is dit heel normaal.