Ook boa’s willen snelle vaccinatie tegen coronavirus

Foto: ANP

De Nederlandse BOA Bond en vakbond BOA ACP pleiten voor een snelle vaccinaties van boa’s. Ze zijn hierover in gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid.

“Boa’s worden gezien als een vitaal en essentieel beroep. Ze hebben veel contacten met andere mensen en lopen daarom extra risico op besmetting met het coronavirus. Een snelle vaccinatie van boa’s is gewenst”, zegt vakbondsvoorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond. Ook voorzitter Richard Gerrits van vakbond BOA ACP heeft de wens van de boa’s bij minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) “onder de aandacht gebracht”.

“We willen niet vooraan staan”, benadrukt Kuin. “Het is logisch dat zorgpersoneel en kwetsbare ouderen voorrang krijgen bij de inentingen, maar daarna verdienen ook boa’s een snelle vaccinatie. We hebben dit aan de orde gesteld bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, maar uiteindelijk gaat het ministerie van Volksgezondheid over de volgorde.”

Ook de politiebonden dringen aan op snelle vaccinatie van agenten. De bonden krijgen hierover veel vragen van hun leden, zeggen de bestuurders van de politiebond ACP en de Nederlandse Politiebond.