In Rotterdam 33 mensen aangehouden voor milde overtredingen

Foto: ANP

In Rotterdam zijn dinsdagavond zeker 33 mensen aangehouden voor diverse overtredingen van de coronamaatregelen. Een aantal van hen pleegde vernielingen, maar tot grote ongeregeldheden kwam het niet, zegt een woordvoerder van de politie.

Volgens de zegsman was het op sommige plekken wel onrustig met jongeren, maar niet vergelijkbaar met de rellen en plunderingen op maandagavond. Volgens hem was er sprake van “een kat-en-muisspel” tussen de jongeren en agenten.

De politie meldde al voor het ingaan van de avondklok dat in Rotterdam-Zuid en in het centrum van de stad zeventien mensen zijn aangehouden voor onder andere samenscholing en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Op straat werden groepen mensen direct door de politie om hun ID-bewijs gevraagd. Daarna werden ze gesommeerd om niet in groepjes rond te lopen vanwege de geldende coronamaatregelen. De politie hoopte op die manier nieuwe rellen in de kiem te smoren.

De politie was onder meer in groten getale aanwezig op de Beijerlandselaan in Rotterdam, waar jongeren maandag aan het rellen waren en vernielingen aanrichtten. Daar werd na 21.00 uur de straat door de mobiele eenheid leeg geveegd. Tot schermutselingen kwam het niet. Wel is daarbij nog zeker een arrestatie verricht voor het negeren van de avondklok.