Verpleegster Sanna Elkadiri eerste met tweede coronaprik

Foto: ANP

Verpleegster Sanna Elkadiri heeft woensdag als eerste in Nederland de tweede vaccinatie tegen het coronavirus gekregen. Over ongeveer een week zou ze daarmee beschermd moeten zijn tegen het coronavirus. Elkadiri kreeg de herhaalprik op de speciale vaccinatielocatie van de GGD in Veghel. Precies drie weken geleden kreeg ze daar de eerste vaccinatie van heel Nederland.

Elkadiri werkt in een verzorgingshuis in Boxtel. Ze kreeg het coronavaccin dat Pfizer en BioNTech hebben ontwikkeld. Dat wordt toegediend aan mensen die in verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg werken en aan de mensen voor wie ze zorgen. Artsen en verpleegkundigen in de acute zorg en ambulancemedewerkers krijgen dat vaccin ook.

Ook op andere plekken begint woensdag de tweede vaccinatieronde. Zo kreeg intensivecarearts Diederik Gommers zijn herhaalvaccinatie in het Erasmus MC in Rotterdam, waar hij werkt. Drie weken geleden had hij daar zijn eerste prik gekregen. Ook in het Universitair Medisch Centrum Utrecht zijn de eerste herhaalprikken gezet.

In de acute zorg krijgen ruim 40.000 medewerkers van de intensive care, de spoedeisende hulp en ambulancepersoneel vanaf woensdag een tweede prik. De vaccinatieronde loopt tot en met vrijdag 5 februari.

De ziekenhuizen vaccineren naast eigen personeel ook 15.000 huisartsen en medewerkers van huisartsenpraktijken. Die eerste vaccinatieronde is vorige week begonnen.