Ajax met fitte selectie naar ijskoud Almelo

Foto: ANP

Noussair Mazraoui lijkt op tijd fit voor de uitwedstrijd van Ajax zaterdag tegen Heracles Almelo. De rechtsback werd woensdag in de rust van het gewonnen bekerduel met PSV (2-1) nog gewisseld. “Maar dat was uit voorzorg”, stelt trainer Erik ten Hag.

Mazraoui heeft de laatst weken last van overbelaste spieren. “We moeten zorgen dat hij niet in hetzelfde proces komt als voor de winter. Iedereen is verder goed uit de bekerwedstrijd gekomen. In aanloop naar Heracles hebben we een fitte groep tot onze beschikking”, zegt Ten Hag op de website van Ajax.

Ajax verloor de laatste drie uitwedstrijden tegen Heracles, de huidige nummer 10 van de Eredivisie. “Heracles heeft een heel goede trainer, hij heeft zijn zaakjes prima voor elkaar. Ik heb veel waardering voor hoe Frank Wormuth zijn ploegen laat voetballen. Wat hij tot nu met Heracles presteert, dat is uitstekend.”

Ten Hag is tevreden over de beslissing van de KNVB om de aftrap van 21.00 uur naar 18.45 uur te verplaatsten, vanwege de verwachte kou. Het is naar verwachting 11 graden onder nul als het duel is afgelopen. “Dan is het weliswaar nog steeds heel koud, maar het is altijd beter dan aftrappen om 21.00 uur”, zegt Ten Hag. “Op dat tijdstip kan het ongezond worden voor de spelers, want er wordt extreme kou verwacht.”