Den Haag bouwt stemtenten voor Kamerverkiezingen

Foto: ANP

Bij de komende Kamerverkiezingen staan verspreid over Den Haag zestien tenten waar mensen hun stem kunnen uitbrengen. Die worden onder meer op een basketbalveldje, grasvelden, plantsoenen en parkeerplaatsen neergezet. In zeven verzorgingshuizen zijn stembureaus waar alleen bewoners en medewerkers kunnen stemmen.

Ook krijgt iedere kiezer in Den Haag een eigen rode potlood, medewerkers van de stembureaus dragen chirurgische mondneusmaskers en in de stembureaus hangen kuchschermen. De gemeente Den Haag heeft de maatregelen woensdag bekendgemaakt, precies vier weken voor de verkiezingen van woensdag 17 maart. Mensen die tot een risicogroep behoren, mogen de maandag en dinsdag ervoor al stemmen. Dan zijn 48 stembureaus al open.

Op de verkiezingsdag zelf telt Den Haag 273 stembureaus. Mensen kunnen onder meer hun stem uitbrengen in het Centraal Station en station Hollands Spoor, de ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken, het stadhuis, de Tweede Kamer en de Eerste Kamer, de Koninklijke Schouwburg, Madurodam, het Kurhaus en op de Pier van Scheveningen, maar de gemeente roept mensen op zo min mogelijk te reizen.