Gemeente Den Haag treft maatregelen vanwege verwacht lenteweer

Foto: ANP

De gemeente Den Haag roept mensen op om met het verwachte mooie lenteweer dit weekend niet naar drukke plekken te komen. “Als het te druk is, ga dan weg. Houd altijd 1,5 meter afstand, dus ook met mooi weer. Ga niet met meer dan één persoon uit een ander huishouden op pad”, aldus de gemeente.

Uit voorzorg worden verschillende maatregelen genomen. Zo wordt langs de kust extra personeel ingezet en er komt meer inzet van politie en handhavers, onder wie boswachters. Zij zullen regelmatig aan de gemeente doorgeven hoe druk het op verschillende plekken is, zodat waar nodig extra maatregelen kunnen worden genomen.

Ook wordt meer gelet op mogelijke parkeeroverlast en worden verkeersbegeleiders ingezet. Daarnaast worden extra mobiele openbare toiletten geplaatst. De kade bij de Eerste Haven op Scheveningen gaat helemaal dicht voor verkeer.

“We raden mensen aan om met de fiets te komen en de auto te laten staan. Iedereen die toch met auto de stad in of uit gaat, moet rekening houden met omleidingen door werkzaamheden aan de Utrechtsebaan dit en komend weekend”.

De gemeente benadrukt dat de coronamaatregelen ook met het mooie lenteweer van kracht blijven.